Leposlovje

ZADNJI STISK ROK

4,959,95

Ko se najbolj skrite želje uresničijo: Mati Hathall, odurna, omari podobna ženska ugodi sinu in po dolgih letih – drugič v življenju – obišče svojo nadvse osovraženo drugo snaho Angelo. Prva je bila tako krasna: gospodinja s kratko trajno, vedno razpoložena oblajati goste kot nadležne berače in obirati ženske v ozkih kavbojkah. Ah! Ne pa ta vlačuga. Poglej jo! Poležava v postelji, namesto da bi jo sprejela na železniški postaji, kot se spodobi. Ko že tretje odkašljevanje ni pomagalo, se je približala in odgrnila Angeline lase z obraza. Bil je moder in podplut. Zadavljena.

Inšpektor Wexford raziskuje umor. Nikoli še ni srečal tako samovšečnih in brezsrčnih ljudi. Sin Robert ni kazal posebnega zanimanja za mrtvo ženo, tašča pa je nemudoma začela s pospravljanjem sterilnega stanovanja in ga poživila s plastičnimi rožami. Alibi sta pa imela – oba.

Stanovanje je bilo brezhibno spolirano, brez prstnih odtisov. Odkrita je bila samo izrazito jasna sled ženske dlani na kopalni kadi z brazgotino v obliki črke L na kazalcu. Končno je Robertov interes narasel: doživel je šok. V inšpektorja so bolščale zaprepadene oči, polne groze in prvobitnega življenjskega strahu …

Teža Ni na voljo
Dimenzije 14 × 21,5 cm
Avtor

Rendell Ruth

Prevajalec

Jana Lavtižar

Založba

Založba Meander

Obseg

296 strani

Izšlo

Vezava

Trda vezava, Žepna

Žanr

Kriminalni roman