Otroške

VITEZ OB ZORI

19,95

Grafični roman

Janezek in Anica sta bila še vedno vznemirjena zaradi pustolovščine z dinozavri, ko sta se ponovno odpravila v gozd in povzpela do hiške. Takoj, ko je Anica opazila knjigo o srednjeveških gradovih in si zaželela biti tam – je hišico zajel močen vrtinec. Pred njima je bil velik srednjeveški grad, obkrožen z jarkom. Mimo je prijahal skrivnostni vitez in po dvižnem mostu vstopil v grad. Janezek in Anica sta mu sledila. Zaslišala sta zvoke glasbil in pokukala v dvorano, polno ljudi ob razkošni pojedini. A so ju grajski stražarji kmalu ujeli in zaprli v ječo. Se bosta rešila iz ječe in se vrnila domov? In to še pred zajtrkom?

Grafična priredba Viteza ob zori sledi izvirnemu besedilu, a velik del zgodbe pripovedujejo ilustracije Kelly in Nichole Matthews. K preglednosti prispevajo kratka, lepo organizirana poglavja, od katerih se vsako konča na vrhuncu in s tem vabi k nadaljevanju branja.

Teža Ni na voljo
Podnaslov

Avtor

Osborne Mary Pope

Ilustrator

Matthews Kelly, Nichole Matthews

Prevajalec

Tanja Rojc

Izšlo

Obseg

164 strani

Založba

Založba Grlica

Vezava

Trda vezava

Zbirka

Čarobna hišica na drevesu: grafični roman

Čarobna hišica - grafični roman

Grafične priredbe knjig iz zbirke Hišica na drevesu so namenjene otrokom vseh starosti, ki pri branju potrebujejo slikovno spodbudo. Olajšale bodo vstop v branje otrokom, ki šele spoznavajo abecedo in pomagale nastajajočim bralcem pri gradnji njihove bralne samozavesti. Knjige s privlačno barvito podobo takoj prebudijo zanimanje in bodo po priljubljenosti morda celo prehitele prvotno zbirko Hišice na drevesu, ki je s črno-belimi ilustracijami in obsežnejšim besedilom že namenjena samostojnim bralcem.

Knjige iz zbirke