Leposlovje

MAJHNO MESTO, VELIKE LAŽI

34,00

Severna Karolina, 2018: v življenju Morgan Christopher gre vse po zlu; prevzela je odgovornost za zločin, ki ga ni zagrešila, in se znašla v kaznilnici za ženske, kjer naj bi ostala tri leta. Svoje sanje, da bi postala umetnica, je primorana potisniti v ozadje. Nepričakovana obiskovalka ji ponudi rešitev iz zapora, če bo obnovila staro stensko slikarijo v zaspanem mestecu na jugu. Čeprav o restavriranju ne ve ničesar, Morgan ponudbo sprejme; vse je boljše kot biti v zaporu. Med delom s slikarijo pod plastjo umazanije odkriva zgodbo o norosti, nasilju in zaroti, ki jo želi razumeti.

Severna Karolina, 1940: Anna Dale, umetnica iz New Jerseyja, zmaga na meddržavnem natečaju; njena naloga je ustvariti stensko slikarijo za poštni urad v Edentonu v Severni Karolini. Potrebuje delo in sprejme izziv. Ne pričakuje pa, da se bo znašla v mestu, v katerem način življenja narekujejo globoko zakoreninjeni predsodki, kjer se za zaprtimi vrati skrivajo laži. Cena, ki jo utegneš plačati za drugačnost, je visoka.

Kaj se je zgodilo Anni Dale? So namigi skriti na razpadajoči stenski slikariji? Bo Morgan uspelo premagati lastne demone in ugotoviti, kaj vse sporoča slikarija?

Dimenzije 14 × 21,5 cm
Avtor

Chamberlain Diane

Prevajalec

Sara Menaše Jensterle

Založba

Založba Meander

Obseg

488 strani

Izšlo

Žanr

Družinski roman, Sodobni ženski roman, Zgodovinski roman

Vezava

Trda vezava