Leposlovje

TUJEC V MOSKVI

26,00

Po uvodni avanturi v vojaškem okolju, Moretti v hotelu v Las Vegasu sliši  novico o ugrabitvi skupine človekoljubnih delavcev v nemirnem Afganistanu. Med njimi je tudi Blanche (nevarna črnolaska iz Prve misije Pariz), ki pa je tam na posebni vohunski misiji, človekoljubna organizacija je le njena krinka.

Zaradi političnih razlogov njeno reševanje ne pride v poštev, prepuščena je usodi. Moretti se s tem ne more sprijazniti, zato se odloči, da jo bo rešil sam.

Na lastno pest odpotuje v Pakistan in preko prelaza Khyber Pass v Afganistan. Tam pa pride v roke krvoločnih talibanov. Ubijejo njegovega vodnika. On pa se reši s svojimi pogajalskimi sposobnostmi. Skoraj mrtvega ga v puščavi najdejo beduini in predajo Američanom, ti pa ga iz bolnišnice pošljejo naravnost domov.

Moretti je odločen, da bo rešil Blanche. Po pomoč se obrne na ruske plačance, ki so zapolnili praznino po ameriškem odhodu iz Afganistana. Najde jih v Kijevu. Toda nič ni zastonj. Zanje mora najprej pridobiti stare mikrofilme iz Černobila. To pa ni kar tako!

Marsikaj doživi, veliko trpi, močno si prizadeva in se neustrašno spoprijema z izzivi in težavami. Veliko razmišlja in izjemna volja po ‘preživel bom’ ga privede nazaj do Rusov in kmalu bo dosegel svoj cilj!

Dimenzije 14 × 21,5 cm
Avtor

Giuliani Leone R.

Založba

Založba Meander

Izšlo

Obseg

190 strani

Vezava

Trda vezava

Žanr

Detektivski roman, Kriminalni roman, Psihološki roman