Ženska v belem kimonu

32,00

32,00

Roman, ki temelji na resničnih zgodbah zaljubljenih parov, mladih Japonk in ameriških vojakov v 50. letih 20. stoletja, ki so morali skozi nepredstavljive odločitve in stiske. To je tudi zgodba njihovih otrok – stoterih, ki so bili posvojeni in tisočerih, ki niso preživeli.

32,00

Počisti

Ženska v belem kimonu je leposlovno delo, ki je nastalo na podlagi resničnih dogodkov. Bralec se sooča s krutimi resnicami zapletenih medčloveških odnosov. Pisateljica Ana Johns je spretno prepletla sedanjost in preteklost ter vanju vtkala zgodbo obeh glavnih likov: še ne osemnajstletna Naoko Nakamura je v 50-ih letih 20. stoletja pred težko odločitvijo: naj bo poslušna in se omoži s fantom, ki ji ga je izbrala družina, ali naj posluša svoje srce? Odločitev jo postavi pred težke preizkušnje.

Na drugi strani sveta je Tori Kovač, ki skrbi za bolnega očeta. Tik pred smrtjo ji oče zaupa, da je nekoč živel »še drugo« življenje. Nepričakovano priznanje in skrivnostno pismo jo bosta pripeljala na Japonsko, kjer bo odstrla koprene z ljubezenske zgodbe dveh mladih ljudi prejšnje generacije iz dveh koncev sveta, se soočila s strahovi in bolje spoznala sebe in očeta.

Srečanje je za obe izjemno spoznanje in osvobodita se svojih notranjih stisk … Naoko ugotovi: ‘Žalost in sreča ne mineta. Zakopljeta se nam globoko v telo in postaneta del naših kosti. Le ljubezen je. Le resnica. In to moja.’

Do srca seže tudi njeno spoznanje o prepletenosti navidezno posameznih usod: ‘Izpovedala sem se Hajimejevi hčerki in se takrat zavedla, da zgodba ni bila le moja, ampak tudi Jinina, Hatsujina in Sorina, zgodba vseh zaljubljenih parov, mladih žensk in vojakov, ki so morali skozi nepredstavljive odločitve in stiske. Bila je zgodba vseh otrok, ki so se jim rodili, stoterih otrok, ki so jih posvojili, in tisočerih, ki niso preživeli.’

Dimenzije14 × 21.5 cm
Avtor

Ana Johns

Izšlo

Jezik originala

Angleščina

Obseg

352 strani

Vezava

Trda vezava

Založba

Založba Meander

Žanr

družbeni roman, družinski roman, sodobni ženski roman, zgodovinski roman

Prevajalec

Karmen Filipič