DIVJA PRAVICA

4,9524,99

Na vse knjige 20%* popusta.
Z nakupi nad 100 EUR se popust poveča na 30%*
Popusti se obračunajo na blagajni.
Počisti

Amanda Jaffe, mlada pravnica, se odloči, da se bo zaposlila v znani odvetniški pisarni v Portlandu, kjer je družbenik tudi njen oče Frank Jaffe, eden najboljših odvetnikov za kazenske zadeve v Portlandu.

Detektiv Bobby Vasquez je na sledi Martinu Breachu, izmuzljivi in neizprosni osebi kriminalnega podzemlja. A1eli se mu maščevati tudi za smrt Mickeyja Parksa, mladega policista, ki ga je dal Breach ubiti, ko je ugotovil, da se je vtihotapil v njegovo organizacijo. Vasquez prejme anonimni namig, ki ga napoti do koče v gorah. Tam naleti na grozljive umore in vsi dokazi kažejo, da jih je zakrivil Vincent Cardoni, odličen, a s kokainom zasvojen kirurg, ki je poleg tega osumljen tudi prekupčevanja s človeškimi organi na črnem trgu za Breacha. Zaradi spodletele predaje človeškega organa je Breach ob visoko vsoto denarja in prepričan je, da ga je prav Cardoni potegnil za nos.

Soočen s kopico na videz nepremagljivih dokazov, se Cardoni po pomoč obrne na Franka Jaffo, ki s hčerko Amando pripravlja obrambo. Cardoniju grozi, da mu bo sodišče izreklo smrtno kazen, za petami pa mu je tudi Martin Breach, ki ničesar ne pozabi in svojim dolžnikom nikoli ne odpusti. Cardoni v bizarnih okoliščinah izgine in za njim ostane samo odrezana roka. Po štirih letih se umori, storjeni na enak način, nadaljujejo. Tokrat vsi dokazi kažejo, da jih je zagrešila Cardonijeva bivša žena, prav tako kirurginja, Justine Castle.

Medtem se iz New Yorka vrne Tony Fiori, Amandina mladostna ljubezen, in z njim se zelo zbliža. Amanda Jaffe prevzame obrambo Justine Castle in Bobby Vasquez ji pomaga pri preiskavi primera. Sledita zamotanim potem dokazov in Amanda sama postane tarča bistroumnega in pošastnega morilca – Tonyja Fiorija.

Dimenzije14 × 21.5 cm
Avtor

Margolin Phillip

Izšlo

Jezik originala

Angleščina

Obseg

336 strani

Prevajalec

Irena Furlan

Vezava

Brošura, Trda vezava, Žepna

Založba

Založba Meander

Žanr

Kriminalke, Sodna drama