Otroške

STELA SE BOJI PORAZA

16,95

Ko je čas za domačo nalogo, se Stela zelo vznemiri, ne razume navodil za matematično nalogo in ne vidi rešitve. Začne hitreje dihati in v naslednjem trenutku je vsa objokana. Popolnoma je obupana, ne ve, kako naj gre v šolo brez rešene matematične naloge.

V šoli delajo učenci sestavljanko iz kvadratkov, ki jih morajo izrezati iz papirja. Stela postane nestrpna, spet ta matematika, ki je ne razume in vse skupaj vrže na tla.

Za konec tedna je Stelo obiskala prijateljica Manja in s seboj prinesla igro kače in lestve. Že po nekaj minutah se je Stela razjezila, ker je izgubljala in je zato prekinila igro.

Stela ima težavo, boji se poraza. Hitro se vznemiri, postane razdražljiva, začne hitro dihati, čuti cmok v grlu in pade v jok. Oče pokaže veliko razumevanja za njeno stisko, pogovarja se z njo in jo spodbuja pri premagovanju njenega nelagodja. Spravi jo v dobro voljo, skupaj se zabavata z igro, ob kateri jo oče uči potrpežljivosti in pokaže, kako lahko postopno, z majhnimi koraki premaga težavo. Sprva ni lahko, a Stela zdaj ve, da ji bo uspelo, če bo le dovolj vztrajna.

Avtor

Sylvie Louis

Izšlo

Obseg

32 strani

Prevajalec

Špela Žakelj

Starost

0 – 5, 5 – 10, 9 – 14

Založba

Založba Grlica

Zbirka

Zgodba o …

Ilustrator

Romi Caron

Vezava

Trda vezava