Leposlovje, Knjige

SKRIVNOST AGATHE CHRISTIE

28,00

Enajstdnevno izginotje Agathe Christie je eno največjih skrivnosti literarne zgodovine

Agatha Christie je svetovno znana avtorica kriminalnih in detektivskih romanov. Malo ljudi pa ve, da ji je poleg mojstrskega pisanja in ustvarjanja nepozabnih zgodb, v katerih do konca ne uganemo, kdo je storilec, decembra 1926 uspelo za enajst dni izginiti.

Še danes ostaja nepojasnjeno, kaj je res in kaj ne, kje je bila ves ta čas. Pa tudi, ali je bila za izginotje res kriva izguba spomina? Kakšno vlogo je pri tem igral njen nezvesti mož, ki mu je bil vedno manj všeč njen pisateljski uspeh, in kaj je prikril preiskovalcem.

Decembra 1926 Agatha Christie nenadoma izgine. Preiskovalci najdejo njen avto ob robu globokega, temačnega ribnika, v njem njen krznen plašč – nenavadno za zelo hladno noč. Njen mož, veteran prve svetovne vojne, in njena hči, ne vesta, kje je. Preiskovalci ob velikem zanimanju medijev sprožijo veliko iskanje znane pisateljice.

Enajst dni pozneje se nenadoma pojavi. Enako skrivnostno, kot je izginila. Brez pojasnila za svojo odsotnost. Do danes nihče ne ve, kaj natančno se je takrat zgodilo

Marie Benedict je zapisala verjetno zgodbo. Tudi z verjetnim zaključkom: Poskrbela pa je, da je branje ves čas napeto in polno preobratov. To ni roman Agathe Christie, je pa roman o Agathi Christie, o katerem boste razmišljali še potem, ko boste odložili knjigo.

Avtor

Benedict Marie

Prevajalec

Mateja Malnar Štembal

Jezikovni pregled

Ana S. Bec

Izšlo

Obseg

236 strani

Vezava

Trda vezava

Žanr

Družbeni roman, Družinski roman

Založba

Založba Meander