ZA DVE LUNI HODA

, ,

Sal je živahna, igriva trinajstletnica, edinka, ki je z ljubečima staršema še do pred letom dni preživljala čudovito otroštvo na stari kmetiji sredi idilične narave. Nekega aprilskega dne pa je mama nepričakovano zapustila družino, obupani oče se je s hčerko odselil iz Kentuckyja v Ohio, v pusto mesto brez naravnih danosti. Sal sicer družbe ne manjka, spoprijatelji se z Phoebe, deklico iz soseščine, vendar v duši hudo trpi. Malce ekscentrična stara starša deklico povabita na potovanje z avtomobilom, med potjo se ustavljajo v krajih, iz katerih je ubežna mamica pošiljala razglednice. Med vožnjo Sal radovedni babici pripoveduje zanimivosti o prijateljici Phoebe ter njeni družini, vendar se vedrine in dogodivščin poln izlet tragično zaplete. Roman, poln presenetljivih preobratov, je nevsakdanja zgodba o iskanju smisla in identitete odraslih ter posledično njihovih otrok, o življenjskih udarcih, ki spreminjajo nravi pa tudi o sprijaznjenju, odpuščanju in novih začetkih.

27,95

Počisti

Salin svet je šepet dreves, so bistri tolmuni … in ponos na sled indijanskih korenin. Težko sprejme očetovo odločitev o selitvi v mesto: oditi mora zaradi službe, predvsem pa zato, ker ga doma vse spominja na Salino mamo, ki ju je nedavno zapustila.

Poleti dedek in babica povabita Sal na popotovanje – obiskali naj bi vse kraje, iz katerih ji je mama po odhodu pošiljala razglednice. Med vožnjo Sal stare starše zabava z nenavadnimi zgodbami o novi prijateljici in njeni družini. S tem pa začne pripovedovati tudi zgodbo o sebi, zgodbo o trinajstletni deklici, ki si želi samo mamine vrnitve domov. Tkati se začne privlačna, grenka in zabavna pripoved o ljubezni in izgubi, o zapletenosti čustev in preizkušnjah odraščanja.

Dobitnica Newberyjeve medalje za najvidnejšo otroško knjigo leta 1995.

Dimenzije14 × 21.5 cm
Isbn

Avtor

Creech Sharon

Izšlo

Jezik originala

Angleščina

Jezikovni pregled

Mojca Hudolin

Obseg

255 strani

Prevajalec

Ana Ambrož Strle

Starost

14+

Vezava

Trda vezava

Založba

Založba Grlica

Zbirka

Romani Grlica – 4. letnik

doberknjige

https://www.dobreknjige.si/Knjiga.aspx?knjiga=6523