Mladinske

OBČUTEK KRIVDE

19,95

Kratek in živahen roman nemško-čilskega pisatelja in novinarja Thomasa Feibela o mladosti, prijateljstvu, digitalnih medijih, pomenu zasebnosti, krivdi in ustrahovanju.

Josh je že dolgo zaljubljen v Rikki, pametno, pošteno in predvsem pristno sošolko. A je sramežljiv in nima poguma, da bi se ji približal. Prijatelj Alex, s katerim sta bila celo poletje veliko skupaj, je njegovo nasprotje, je družaben, odprt in zgovoren. Toda v zadnjem času je njuno prijateljstvo nekako zamrlo. To, da ga Alex ni povabil na zabavo ob jezeru, je Josha zabolelo, ko pa je na družabnem omrežju odkril fotografijo Alexa in Rikki, je bil šokiran.

Iz jeze in maščevalnosti se je skrivaj prijavil na Alexov spletni profil in na družabnem omrežju objavil fotografijo gole, vedno zadržane sošolke Anne, ki ji vsi rečejo “nuna”. Dodal je še neumen komentar in ni pomislil, kaj bo vse to pomenilo za Anno. Deklica je naslednji dan popolnoma pretresena zbežala iz šole.

Ko Josh izve, da si je Anna poskušala vzeti življenje, ga razjeda notranji nemir in slaba vest do Anne in Alexa. Ve tudi, da bi se moral soočiti z Alexom in mu povedati resnico, a tega preprosto ne zmore. Posledice njegove strahopetnosti so vtkane skozi vso zgodbo in bralec z zadržanim dihom spremlja, kako se rešitev vse bolj in bolj izmika.

Avtor

Thomas Feibel

Izšlo

Obseg

192 strani

Prevajalec

Ivanka Rezo

Starost

9 – 14

Založba

Založba Grlica

Zbirka

Na robu

Vezava

Trda vezava

Knjige iz zbirke