Mladinske

NISEM TVOJE DEKLE

19,75

Lahko bi bila katera koli sodobna najstnica: glasna, nora, polna življenja, pripravljena tvegati in sanja o veliki manekenski karieri. Kot edino oviro na poti do slave vidi le svojo starost, saj še ni dopolnila šestnajstih let. Toda vse, kar se je najprej zdelo kot kljubovanje in mladostniški upor, je vse prehitro postalo zelo neprijetno in zelo resno.

Ni skrivnost, da je manekenski posel precej težak, a nam je zgodba 15-letne deklice znova pokazala, da je to, kar vidimo, le vrh ledene gore. To je kratka, a intenzivna zgodba o tabu temi našega časa, nevarnosti, ki je na videz tako lepo skrita pod občudovanjem in slavo. Impresivno nam razkrije vsaj majhen del tega, kar je v današnji družbi zelo narobe in napelje k razmisleku o tem, kakšne sanje kot družba nudimo in spodbujamo pri mladi generaciji.

In če ne zmoremo preprečiti žalostnih zgodb, pa nikakor ne smemo spregledati možnosti, ki nam še vedno preostane – da podpremo prizadete, ko jim uspe premagati sram in strah, ter vstanejo in spregovorijo.

Avtor

Daniel Hora

Izšlo

Obseg

196 strani

Vezava

Trda vezava

Zbirka

Na robu

Založba

Založba Grlica

Knjige iz zbirke