Leposlovje

NEOBIČAJEN DEČEK

30,00

Julia Curtis je zaposlena mati treh otrok in njeni dnevi so polni izpolnjevanja različnih obveznosti. Njen mož je zaradi službenih poti pogosto odsoten, tašča hoče biti vključena v vse družinske odločitve in ravnokar so se vselili v hišo, ki je potrebna temeljite obnove. Najstarejša hči, Milla, je prvič zaljubljena, najmlajša, Ruby, je devetletna poznavalka mode, ki zna vedno doseči to, kar hoče.

Enajstletni Jackson, Juliin sin, pa je poseben. Ni podoben svojima sestrama. Razlikuje se od svojih sošolcev. Pravzaprav je drugačen od vseh ljudi, ki ga obkrožajo. Vzgajanje otroka, ki je tako samosvoj, ni vedno lahka naloga.

Potem pa Jackson neko ponedeljkovo jutro novemu prijatelju Digbyju sledi v šolske toaletne prostore. Kar se odvije tam, spremeni vse; ne samo za Jacksona, temveč za vse člane njegove družine. Julia se nenadoma znajde pred najpomembnejšo nalogo v svojem življenju; svojega neobičajnega dečka bo morala rešiti pred svetom, ki sprejema le »normalne« ljudi.

Fiona Higgins je avstralska pisateljica in diplomantka humanističnih ved. V svojih romanih raziskuje medsebojne odnose v sodobni družbi, intimne odnose v družini in kompleksnosti starševstva v digitalni dobi. Njeni romani so prevedeni v številne jezike.

Avtor

Fiona Higgin

Založba

Založba Meander

Izšlo

Obseg

280 strani

Vezava

Trda vezava

Žanr

Družbeni roman, Sodobni ženski roman