Priročniki

MED

39,95

Hrana za bogove in večno mladost

Med lahko upravičeno imenujemo tekoče zlato. Z vsakodnevnim uživanjem surovega medu si zgradimo močan imunski sistem v vseh življenjskih obdobjih. Bogat je z ogljikovimi hidrati, minerali, vitamini, aminokislinami, nenasičenimi maščobnimi kislinami, antioksidanti in drugimi koristnimi sestavinami. Med je tudi najslajše naravno zdravilo in blažilo.

Med je dolgo veljal kot edino sladilo za hrano, ki je bilo tako posebno in dragoceno, da je veljal za hrano bogov. Že v antičnem času so iz medu izdelovali medene kruhke, pripravljali sladice, varili pivo, konzervirali živila in pridelovali medico. V dobi renesanse pa so med začeli uporabljati tudi pri pripravi mesa, v juhah, omakah in omakah.

Spoznajte in preizkusite skoraj 200 receptov jedi, katerim daje med posebno aromo. Največ receptov z medom je seveda slaščic; tu boste našli recepte od klasičnih medenjakov do sodobnih slaščic. Veliko je receptov, s katerimi si boste na zdrav način posladkali zajtrk ali pripravili zanimiv prigrizek za goste. V knjigi boste našli tudi recepte za pripravo solat in slanih jedi z medom ter recepte za napitke, ki jim ta božanski nektar doda imeniten okus.

Dimenzije Ni na voljo
Izšlo

Obseg

432 strani

Vezava

Trda vezava, zlata obreza

Založba

Vita založba

Podnaslov

Področje

Hrana