Leposlovje

LINDBERGHOVA VARUŠKA

Ni na zalogi

Ta izdelek trenutno ni na zalogi in ni na voljo.

Ko leta 1932 iz družinske hiše v New Jerseyju ugrabijo dvajsetmesečnega sina slavnega letalca Charlesa Lindbergha, novica v hipu preplavi naslovnice časopisov. Otrokovemu očetu, ki je pritegnil mednarodno medijsko pozornost s svojim poletom preko Atlantika, stoji ob strani bogata, ljubka soproga Anne Morrow Lindbergh. Toda v njihovem gospodinjstvu je še nekdo – Betty Gow, prej neznana mlada ženska, ki jo sedaj ves svet pozna kot Lindberghovo varuško.

 

Škotski priseljenki Betty, ki razvozlava pravila svoje nove domovine in tamkajšnje elite, se zdi polkovnik Lindbergh nekoliko ekscentričen in samosvoj, gospa Lindbergh je prijazna, a nemirna, njun sin Charlie pa je preprosto – ljubljenec. Daleč od doma in v pretresena zaradi spodletelega ljubezenskega razmerja, Betty najde tolažbo v skrbi za otroka in se ogreje za pozornost čednega mornarja Henrika.

 

Po nenadnem Charliejevem izginotju postane Betty v očeh medijev in javnosti glavna osumljenka, zato se mora spopasti z raziskovanjem resnice, da bi si povrnila ugled in samozaupanje ter da bi našla pravico za ljubljenega varovanca.

Dimenzije 14 × 21,5 cm
Avtor

Fredericks Mariah

Prevajalec

Sonja Uran Šinigoj

Založba

Založba Meander

Obseg

330 strani

Izšlo

Žanr

Kriminalni roman, Zgodovinski roman

Vezava

Trda vezava