Mladinske

KO SO ZVEZDE RAZPRŠENE

23,95

Omar Mohamed, somalski begunec in Victoria Jamieson sta skupaj ustvarila knjigo o Mohamedovem begu pred državljansko vojno v Somaliji in o njegovem odraščanju v Dadaabu.

Pred nami se odpre slikovita podoba dejanskega begunskega taborišča, enega največjih na svetu, kjer neprekinjeno poteka boj za hrano, obleko, zdravstveno oskrbo, izobrazbo, svobodo in življenje samo. To je opogumljajoča zgodba o vztrajnosti in ohranjanju sočutja v najtežjih okoliščinah, avtorja sta jo namenila »mladim, ki so najbolj sočutni in odprtih src in imajo energijo, da stvari resnično spremenijo.« Tako kot glavni junak, ki je zmogel prepoznati svoje sposobnosti, uravnotežiti sanje in jih uresničiti s trdim delom in vero v prihodnost.

»Mogoče nekega otroka že dlje časa videvate, pa se z njim še niste pogovarjali. Poskusite. Pozdravite ga, vprašajte ga, kako mu je ime, od kod prihaja, kakšno hrano ima rad, katere oddaje rad gleda po TV. Ko se boste začeli pogovarjati z novimi ljudmi, boste spoznali prav neverjetne zgodbe.«

Victoria Jamieson

 Delo Ko so zvezde razpršene je bilo prvič objavljeno leta 2020 in je uvrščeno med YALSA odlične grafične romane za najstnike. Prejelo je številne nagrade, med drugimi tudi nagrado Walterja Deana Myersa.

Avtor

Omar Mohamed, Victoria Jamieson

Izšlo

Obseg

264 strani

Prevajalec

Tanja Rojc

Starost

9 – 14

Založba

Založba Grlica

Zbirka

Grafični roman

Vezava

Trda vezava

Knjige iz zbirke