Leposlovje

ZMENKI NA MRTVO

14,99

Lil Marchette je mlada, živahna vampirka, ki obožuje modne dodatke znanih oblikovalcev in je brezupno romantična. Da bi si lahko privoščila obsceno drage nakupe, na Manhattnu odpre ženitno posredovalnico Zmenki na mrtvo. Ko sreča čudaškega Francisa Devilla, spozna, da je popolna prva stranka. Prej ga mora seveda še povampiriti, kar pomeni, da morata nakupiti nova oblačila in se mora Francis začeti obnašati samozavestno in možato, kot je za vampirje značilno.

Nekega dne v njeno posredovalnico prikoraka lovec na glave Ty Bonner, ki lovi serijskega morilca. Po vseh večjih ameriških mestih brez sledu izginjajo ženske, ki imajo enake lastnosti. So mlade, samske, neporočene, brez otrok in sorodnikov. Vsem je skupno tudi, da so se javile na ženitne oglase in izginile v noči, ko so šle na prvi zmenek.

Lil je rojena vampirka, ki pa se ne prehranjuje z ljudmi. Vampirji so se namreč socializirali in zdaj pijejo kri iz steklenice. Da pa njihov lovski nagon ne bi otopel, se družina Marchette vsako nedeljo zbere na lovu. In vsakič njeni starši na lov povabijo tudi mladeniča, ki bi bil primeren za Lil. Seveda je odveč reči, da ti fantje – vampirji – Lil niso niti najmanj všeč. Enega od njih se poskuša znebiti, tako ga pošlje na zmenek s svojo najboljšo prijateljico. ÄOeprav oba vztrajno trdita, da si nista všeč, je na daleč očitno, da sta ustvarjena drug za drugega.

Prav tako ji uspe povampiriti Francisa, ki pa kljub nekaj zmenkom prave ženske zase še vedno ni našel.

Lil izjemno privlači Ty, ki pa je zanjo prepovedani sadež. Kot ustvarjeni vampir se namreč ne more razmnoževati, s tem pa se Lil, rojena vampirka, ni pripravljena sprijazniti. Mu pa pomaga razvozlati primer skrivnostnega ugrabitelja-morilca. Izkaže se, da je to vampir, ki svojim žrtvam izpije kri, jih spreobrne v vampirje, nato pa prepusti na nemilost sončni svetlobi. Tokrat si za žrtev izbere Melisso, ki je že bila na zmenku s Francisom. Bila sta si všeč, ker pa sta bil

Dimenzije 14 × 21,5 cm
Avtor

Raye Kimberly

Prevajalec

Suzana Pečnik

Založba

Založba Meander

Obseg

279 strani

Izšlo

Vezava

Trda vezava

Žanr

Ljubezenski roman