Leposlovje

ZA TANČICO LJUBEZNI

Ni na zalogi

Ta izdelek trenutno ni na zalogi in ni na voljo.

… je prelepa brezčasna ljubezenska zgodba. Je zgodba o ljubezni, ki nikoli ne umre in ki zmore premagati neštete ovire.

Ganljiva pripoved prihaja izpod peresa pisateljice Florence L. Barclay, avtorice mnogih knjižnih uspešnic z začetka dvajsetega stoletja. Mnogi današnji literarni poznavalci in kritiki jo popolnoma upravičeno postavljajo ob bok Jane Austen, Charlotte Brontë in drugih.

Lepi Garth Dalmain je strastni častilec vsega lepega in zelo nadarjeni umetnik. Zaljubljen je predvsem v lepoto. Lepoto oblik, lepoto barv, lepoto narave, lepoto žensk.

Z gospodično Jane Champion ju najprej veže tesno prijateljstvo, skoraj tovarištvo, ki pa ga čez noč preplavi val močnih ljubezenskih čustev. Splet okoliščin poskrbi, da jo Garth uzre v popolnoma drugačni luči. Jane je sicer zelo priljubljena in cenjena predvsem med moškim spolom, ne odlikuje pa je ravno vilinska lepota. Njene odlike se skrivajo drugje.

Jane sprva ne zaupa Garthovi ljubezni, ne zaveda se, kje se skriva moč njene lepote, dvomi o sebi in vanj. Zato ga zavrne. Raje se obsodi na osamljeno prihodnost, kot pa na morebitno razočaranje v ljubezni.

Nenadna nesreča poskrbi za možnost, da se ranjeni srci ponovno srečata v kraljestvu teme, vendar jo Garth zavrača.

Noče je videti. On si želi njene ljubezni in ne njenega usmiljenja.

Ji bo kdaj odpustil za bolečino, ki mu jo je zadala? Bosta ti dve ranjeni srci po mnogih preizkusih žrtvovanja končno našli pot v varen pristan njune ljubezni?

Dimenzije 14 × 21,5 cm
Avtor

Barclay Florence Louisa

Prevajalec

Mateja Malnar Štembal

Zbirka

Podobe ljubezni

Založba

Založba Meander

Obseg

364 strani

Izšlo

Vezava

Trda vezava

Žanr

Ljubezenski roman, Zgodovinska romanca

Knjige iz zbirke