Akcija!

ZVEZDNA TELOVADBA

7,95

Počisti

Janja Bone, športnica po duši, zdravstven in pedagoški delavec po prepričanju, zdaj svojim vlogam v življenju dodaja še eno – pisateljica.

Ena njenih strasti v življenju je učenje. Končala je študij delovne terapije in Waldorfske zdravilne pedagogike, k tem znanjem, izkušnjam in veščinam pa je dodala še izobraževanja shiatsu terapije, kraniosakralne biodinamike, nevrolingvističnega programiranja (NLP) in čuječnosti (angl. mindfulness). Svoje izkušnje in znanja je nabirala tako doma kot v tujini (VB, Brazilija, Švica). Prav vsa potovanja so potrdila njeno prepričanje, da smo vsi lahko zdravi in da obstajajo načini, ki nam dobro počutje in zdravje omogočajo.

Pri svojem delu je velikokrat ubirala še neprehojene poti in razvila svoj pristop k skrbi za zdravje in osebnostno rast. Ta pristop je poimenovala transpersonalna manualna terapija, ki povezuje telo in um (angl. bodymind). Nekaj iz tega pristopa lahko okusite tudi v priročniku, ki je pred vami. Janja vsa svoja znanja naprej preizkusi na sebi in svojih domačih, zato lahko trdimo, da Janja živi (in piše) to, kar dela in uči. Vaje in nasveti v priročniku so življenjsko uporabni, zato lahko z njeno pomočjo vsak postane aktiven upravljalec svojega življenja.

Janja je priročnik, ki je pred vami, na nek način začela pisati že v otroštvu. Kot gimnastičarka skozi vso osnovno šolo predstavlja generacijo otrok – telovadk. Kasneje se je posvečala plesu, aerobiki, jogi, taičiju in chigongu. Skozi različne oblike gibanja je spoznala je, da ni vsaka vadba primerna v določenih življenjskih obdobjih posameznika. Gibanje/vaje, kot stalnico v njenem življenju, je začela izvajati na drugačen, bolj osredotočen in zavesten način in trening je postal sredstvo osebnega napredka. Sicer pa velja, da samo branje in govorjenje ne prinašata željenega rezultata. Akcija je tista, ki prinaša rezultate! Vse ostalo je le BOB ob steno. V priročniku izveste tudi to, kaj pravzaprav bob ob steno pomeni iz stališča tistega, ki vadi.

Avtorica s svojim zgledom prepriča, da smo lahko fit prav v vsakem obdobju svojega življenja.

Dimenzije20.5 × 26 cm
Avtor

Bone Janja

Izšlo

Jezikovni pregled

Nina Novak Kerbler

Obseg

125 strani

Vezava

Brošura

Založba

Vita založba

Žanr

Zdravje