VSE LETO NA DEŽELI

,

19,90

Počisti

Na deželi je vsak dan pestro, saj je treba celo leto skrbeti za živali, njive, sadovnjake, travnike in vrtove, a je kljub temu tudi veliko priložnosti za prijetno zabavo in druženje. Delo in zabavo na deželi narekujejo letni časi, zato kmetje po mesecih vedo, kdaj je treba gnojiti, orati in posejati njive; prekopati in zasaditi vrtove, poskrbeti za sadna drevesa in pokositi travnike.

V čudovitih in humornih ilustracijah za vsak mesec v letu, bodo mali bralci prepoznali in z lastnimi besedami opisali, kaj na kmetiji v različnih mesecih delajo odrasli in kako življenje na kmetiji preživljajo otroci. Spoznali bodo življenje na sodobno opremljeni kmetiji, kjer pridelujejo kvalitetno, ekološko pridelano hrano, po kateri je veliko povpraševanje, zato jo kmetje prodajajo v mesto.

Ker nas zanima tudi, kako živijo domače živali, si lahko na ilustracijah po mesecih natančno ogledamo, kako dneve na kmetiji preživljajo krave, konji, ovce, pujsi, purani, gosi, kokoši, čebele, mačke, psi in katere divje živali občasno obiščejo kmetijo.

Avtor

Magdalena Kozieł-Nowak

Jezik originala

Češćina

Obseg

30 strani

Prevajalec

Tanja Rojc

Starost

0 – 5

Vezava

Trda vezava

Založba

Založba Grlica

Zbirka

Vse leto