Otroške

VITEZ OB ZORI

19,95

Grafični roman

Janezek in Anica sta bila še vedno vznemirjena zaradi pustolovščine z dinozavri, ko sta se ponovno odpravila v gozd in povzpela do hiške. Takoj, ko je Anica opazila knjigo o srednjeveških gradovih in si zaželela biti tam – je hišico zajel močen vrtinec. Pred njima je bil velik srednjeveški grad, obkrožen z jarkom. Mimo je prijahal skrivnostni vitez in po dvižnem mostu vstopil v grad. Janezek in Anica sta mu sledila. Zaslišala sta zvoke glasbil in pokukala v dvorano, polno ljudi ob razkošni pojedini. A so ju grajski stražarji kmalu ujeli in zaprli v ječo. Se bosta rešila iz ječe in se vrnila domov? In to še pred zajtrkom?

Grafična priredba Viteza ob zori sledi izvirnemu besedilu, a velik del zgodbe pripovedujejo ilustracije Kelly in Nichole Matthews. K preglednosti prispevajo kratka, lepo organizirana poglavja, od katerih se vsako konča na vrhuncu in s tem vabi k nadaljevanju branja.

Podnaslov

Avtor

Osborne Mary Pope

Ilustrator

Kelly Matthews, Nichole Matthews

Prevajalec

Tanja Rojc

Izšlo

Obseg

164 strani

Založba

Založba Grlica

Vezava

Trda vezava

Zbirka

Čarobna hišica na drevesu: grafični roman

Čarobna hišica - grafični roman

Grafične priredbe knjig iz zbirke Hišica na drevesu so namenjene otrokom vseh starosti, ki pri branju potrebujejo slikovno spodbudo. Olajšale bodo vstop v branje otrokom, ki šele spoznavajo abecedo in pomagale nastajajočim bralcem pri gradnji njihove bralne samozavesti. Knjige s privlačno barvito podobo takoj prebudijo zanimanje in bodo po priljubljenosti morda celo prehitele prvotno zbirko Hišice na drevesu, ki je s črno-belimi ilustracijami in obsežnejšim besedilom že namenjena samostojnim bralcem.

Knjige iz zbirke