POVEJ MI, KAKO DALEČ JE

16,95

Počisti

Kaj je blizu in kaj daleč? Kaj je smer in kaj velikost? Kaj je meter in kako izmerimo sebe? In predvsem, zakaj sploh potrebujemo merjenje?

Brihtni mulci je naslov zbirke, v kateri vesela skupinica prijateljev, šestih radovednih otrok in enega psa, med živahno otroško igro spoznava in preizkuša svet okoli sebe.

Avtorica se je približala otroškemu čustvovanje in izkušnjam, ter z njihovo pomočjo postopoma uči razumevanja in uporabe abstraktnih pojmov s katerimi odrasli opisujemo prostor v katerem živimo. Vsak nov pojem pojasni z jedrnatimi primeri, ki jih otrok pozna iz vsakdanjega življenja in doda preproste praktične poskuse, s katerimi otrok utrjuje svoje razumevanje in predstavo o rešitvah.

Cilj teh prijaznih in zabavnih slikanic je boljše razumevanje pomena poznavanja temeljnih pojmov že v zgodnjem otroštvu. Njihova domačnost se kasneje izrazi v bolj sproščenem odnosu do matematike in večji splošni sposobnosti reševanja problemov. Otroku s tem pomagamo razvijati zaupanje v svoje znanje in veselje do matematike, kar vpliva tako na uspeh v šoli, kot kasneje pri delu.

Avtor

Willis Shirley

Izšlo

Jezik originala

Angleščina

Jezikovni pregled

Barbara Pavčnik

Obseg

31 strani

Prevajalec

Sonja Uran Šinigoj

Starost

5 – 10

Vezava

Trda vezava

Založba

Založba Grlica

Žanr

Poučno

Zbirka

Brihtni mulčki