OKAMENELI

16,95

Počisti

Kako razburljivo! Zgodilo se je nekaj groznega. Zdaj morajo vsi otroci v razredu gospe Koruznik sodelovati, da bi rešili čarobne živali, ki v hipu okamnijo v ljubke plišaste igrače, ko jih zagleda tujec. To je prečudovita lastnost, saj tako ohranjajo svojo skrivnost. A čudovita lastnost nepričakovano postane največja težava.

Šola Zimskala in s tem tudi razred gospe Koruznik sodelujejo na tekmovanju bistrih izumiteljev Raziskovalčeva delavnica. Otroci si resnično želijo zmagati in v svoj izum vlagajo veliko časa in energije, a jim kljub temu ne gre vse gladko od rok. Zato se čarobne živali odločijo, da jim bodo pomagale in na lastno pest skujejo načrt. A tudi njim ne gre vse po pričakovanjih, živali so okamnele in se ne zbudijo več.

Nenadoma postane želja zmagovati drugotnega pomena, otroci obupno iščejo rešitev, kako ponovno prebuditi živali. Ta srčna zgodba je povabilo k sočutju in razumevanju. Spodbuja osebne vrednote in navdihuje družbeno interakcijo, kar tej zabavni knjigi za otroške duše daje globlji pomen.

DimenzijeNi na voljo
Avtor

Auer Margit

Ilustrator

Nine Dullec

Izšlo

Obseg

232 strani

Vezava

Trda vezava

Založba

Založba Grlica

Zbirka

Šola magičnih živali

Prevajalec

Aleksandra Ardalić