Otroške

DINOZAVRI PRED MRAKOM

19,95

Grafični roman

Janezek in Anica sta se igrala v gozdu v bližini doma, ko sta odkrila hišico na drevesu – polno knjig! Med njimi je bila tudi knjiga o dinozavrih in Janezek si jih je zaželel videti žive v njihovem okolju. V trenutku, ko je izrekel željo, je hišico zajel močen vrtinec in jo skupaj z Janezkom in Anico odnesel v obdobje dinozavrov. Začudena sta začela raziskovati novo okolje in naletela na številne dinozavre. Ko pa jima je pot prekrižal rjoveči tiranozaver, sta se pognala v beg. Šlo je za las, a sta se še pravočasno zatekla v hišico na drevesu. Toda, kako naj se zdaj vrneta domov? In to pravočasno za večerjo!

Grafična priredba Dinozavrov pred mrakom sledi izvirnemu besedilu, a velik del zgodbe pripovedujejo ilustracije Kelly in Nichole Matthews. K preglednosti prispevajo kratka, lepo organizirana poglavja, od katerih se vsako konča na vrhuncu in s tem vabi k nadaljevanju branja.

Podnaslov

Avtor

Osborne Mary Pope

Ilustrator

Kelly Matthews, Nichole Matthews

Prevajalec

Tanja Rojc

Izšlo

Obseg

164 strani

Založba

Založba Grlica

Vezava

Trda vezava

Zbirka

Čarobna hišica na drevesu: grafični roman

Čarobna hišica - grafični roman

Grafične priredbe knjig iz zbirke Hišica na drevesu so namenjene otrokom vseh starosti, ki pri branju potrebujejo slikovno spodbudo. Olajšale bodo vstop v branje otrokom, ki šele spoznavajo abecedo in pomagale nastajajočim bralcem pri gradnji njihove bralne samozavesti. Knjige s privlačno barvito podobo takoj prebudijo zanimanje in bodo po priljubljenosti morda celo prehitele prvotno zbirko Hišice na drevesu, ki je s črno-belimi ilustracijami in obsežnejšim besedilom že namenjena samostojnim bralcem.

Knjige iz zbirke