FRANK EINSTEIN IN NAJ-NAPRAVKA

19,95

Počisti

Nihče ji ne ubeži! Nihče je ne premaga! Nihče je ne prebavi, še celo Klank ne! Resno, celo močni, nepremagljivi Klank, ki se ne ustraši niti dinozavra (okej, »malega« dinozavra), je ob njej popolnoma brez moči! Ona je – PLASTIKA, simbol sodobne civilizacije, a hkrati zlovešči znak propada …

Skupaj z neuklonljivo ekipo se Frank tokrat ujame v preplet korupcije, pohlepa in moči, ki nezadržno uničuje vse pred seboj. Stanje je skrajno nevarno, saj ne gre za posamezno drevo, en travnik ali koralni greben – v nevarnosti je ves planet! Pritisk na okolje postaja tako neznosen, da narava kmalu ne bo več zmogla odpravljati posledic človeškega brezumja. In ko bo krhko ravnotežje dokončno podrto, bomo najkrajši konec potegnili prav ljudje sami!

Frank se s tem ne more, ne želi sprijazniti, a problem je videti prezahteven celo za znanost! Kdo je kriv, da je Midvillski gozdni rezervat videti kot bojno polje? (Kdo le?! Watsonu je takoj jasno!) Le kako naj se v spopademo z uničevanjem Zemlje, če pa še pred svojim pragom ne znamo pomesti?

Ko je že videti, da bo tokrat moral priznati poraz, se Franku posveti: vse težave, majhne in velike, domače in svetovne, so le odraz nas samih! Rešitev ni v izjemni znanosti in tehnologiji; skriva se v našem lastnem odnosu do narave, v našem odnosu do vsega, kar nas obdaja – zemlje, rastlin, živali in ljudi. Rešitev je nekaj, kar nam bo končno dopovedalo, da nismo lastniki narave! Nekaj, kar nam bo pomagalo dojeti, da nismo nad naravo, pač pa smo, kot vse ostalo, le del narave, popolnoma naravni, najbolj naravni … naj – naravni! Rešitev je NAJ – NARAVKA!

Avtor

Scieszka Jon

Ilustrator

Biggs Brian

Izšlo

Obseg

179 strani

Vezava

Trda vezava

Založba

Založba Grlica

Zbirka

Frank Einstein

Prevajalec

Vojko Šinigoj

Jezik originala

Angleščina

Jezikovni pregled

Urška Drofenik