Mladinske

ČEMU SLUŽI DENAR

17,95

  • Zakaj je na svetu revščina?
  • Ali moramo vsi delati?
  • Ali je mogoče kupiti čisto vse?
  • Kaj je globalni trg?
  • Kaj pomeni trgovati na borzi?

Radovednost otrok nas hitro spravi v zadrego. Najbolj kočljiva so preprosta vprašanja o zelo kompleksnih temah, na katera nimamo pripravljenih hitrih in razumljivih odgovorov. Še zlasti, ko gre za temeljna vprašanja o družbenem okolju, v katerem otroci in najstniki odraščajo, so od njega odvisni in jih oblikuje. Ni vsebin, ki bi bile zanje prezahtevne, saj se v vsakodnevnem življenju neizogibno srečujejo z njimi, a pomembno je, da so primerno predstavljene.

Zahtevne teme so opisane preprosto in razumljivo ter so dodatno podprte s številnimi primeri in ilustracijami. To je prijetno in na trenutke duhovito branje o osnovah ekonomije, ki bo zanimalo tudi fante.

Avtor

Federico Taddia, Paravani Mellinghoff, Pierdomenico Baccalario

Obseg

144 strani

Prevajalec

Karmen Filipič

Starost

9 – 14

Založba

Založba Grlica

Ilustrator

Gud

Zbirka

15 vprašanj

Vezava

Trda vezava

15 vprašanj

Zbirka 15 VPRAŠANJ je sodobna enciklopedija za otroke in mladostnike, ki želijo razumeti sedanjost in se pripraviti na prihodnost. Cilj enciklopedije je ozaveščati otroke o svetu, ki jih obdaja, jim dati orodja za razumevanje ter jih spodbuditi k razmišljanju in rasti. Zaradi sproščenega podajanja in preprostega jezika bodo otroci in odrasli postali dobri poznavalci obravnavanih tem, še preden se bodo zavedeli.

Obravnavane vsebine so zaupane največjim strokovnjakom s posameznih področij pod vodstvom dveh izkušenih avtorjev številnih knjig za otroke in mladino, ki sta poskrbela za neposreden, jasen in zabaven jezik.