Leposlovje

MAŠČEVANJE

Ni na zalogi

Ta izdelek trenutno ni na zalogi in ni na voljo.

Novinarka Annika Bengtzon mirno spi poleg svojega moža, ko nenadoma sredi noči zazvoni telefon. Je konec tedna in Annika ima polne roke dela s svojima otrokoma ter božičnim nakupovanjem. Toda že čez nekaj minut strmi sredi ledene decembrske noči v grozljiv prizor in v veliko gmoto razlomljenega kamenja. Trudi se, da bi ujela pravi trenutek in posnela za naslednjo številko časopisa najboljšo fotografijo.

Bomba ni uničila samo novega olimpijskega stadiona v Stockholmu, ampak je terjala tudi človeško življenje. Mesto se od tega trenutka na smrt boji morilca na prostosti, ki pa bo postal največja zgodba Annike Bengtzon – ali pa zadnji žebelj v njeni krsti.

Annika je urednica švedskega tabloida. Je drzna, najde zgodbe tam, kjer jih nihče drug ne išče, in je pripravljena tvegati – včasih tudi svoje življenje. Bori se za spoštovanje s strani kolegov, zato je njen čas vedno bolj zapolnjen z delom in lahko se zgodi, da sredi borbe izgubi svojo družino. Prevzela jo je slutnja, ki jo je potrdil skrivni vir s policijskega oddelka, da bombardiranje olimpijskega stadiona ni delo teroristov. Stvar je veliko bolj osebna. Annika se zaveda, da jo raziskovanje resnice lahko pripelje na seznam žrtev bombnega napadalca.

Dimenzije 14 × 21,5 cm
Avtor

Marklund Liza

Izšlo

Obseg

388 strani

Prevajalec

Katarina Pegam

Vezava

Trda vezava

Založba

Založba Meander

Žanr

Kriminalke, Skrivnosti