Beseda na R

29,00


beseda na r
beseda na r

Lisa Lynch, nedavno poročena osemindvajsetletna urednica revije iz Londona odkrije, da ima raka na dojki. Odločena, da ga bo premagala, se za tolažbo zateče k svojemu veselju – pisanju. Pisati začne spletni dnevnik, kjer nas z osupljivo iskrenostjo, čustvenostjo in humorjem vodi..

Počisti
Kategorija:
Založba: Meander

daDescription

»Rak mi lahko vzame lase, vendar mi ne more vzeti občutka za modo.«

Lisa Lynch, nedavno poročena osemindvajsetletna urednica revije iz Londona odkrije, da ima raka na dojki. Odločena, da ga bo premagala, se za tolažbo zateče k svojemu veselju – pisanju. Pisati začne spletni dnevnik, kjer nas z osupljivo iskrenostjo, čustvenostjo in humorjem vodi skozi svojo izkušnjo z rakom. Ganljivo in hkrati zabavno opisuje, kako se ji je življenje spremenilo od diagnoze, razkritja bolezni svojim najdražjim in prijateljem, operacije, izgube svojih lepih dolgih las in družabnega življenja, grozljivih učinkov kemoterapije, do žalostnega sprijaznjenja z dejstvom, da ne bo mogla nikoli imeti otrok. Toda ta mlada ženska, ki si je s pisanjem bloga pridobila nešteto prijateljev, ne obupa in brez samopomilovanja ostaja bojevita in duhovita.

Zgodba je resnična in ne predstavlja  le hvalnico življenju, ampak je tudi navdihujoče in razveseljujoče branje, saj se Lisa, ki tako zelo ljubi življenje, kljub vsej tragičnosti nikoli ne pozabi zabavati na svoj račun. Ali kakor avtorica zapiše na svojem blogu: to ni zgodba o nekem ubogem, nesrečnem dekletu, ki podleže raku; je le zgodba o nenavadnem življenju povsem običajne ženske.

 

Obseg: 316 strani
Prevajalec: Tanja Rojc
Jezik originala: angleščina
Izšlo: Maj 2017
ISBN Mehka vezava: 9789616951531
ISBN Trda vezava: 9789616951524
Vezava: trda in mehka
Jezikovni pregled: Urška Drofenik