SMRT NEPOMEMBNE OSEBE

Krimnalni roman z vpogledom v način razmišljanja in ravnanja različnih slojev ameriške družbe v začetnku 20. stoletja skozi oči mlade in dostojne ženske.

14,6530,00

Počisti

New York v začetku 20. stoletja je čas velikega bogastva in še večje družbene neenakosti. Jane Prescott je mlada, dostojna, bistra in predana služkinja, ki je v Ameriko prišla kot sirota. Od sorodnikov ima le strica, ki vodi žensko zavetišče. Zaposli se pri na novo obogateli družini Benchley, nato pa se zgodi umor razvpitega dediča in zaročenca njene varovanke. Kot oseba, ki je nihče ne opazi in hkrati vse vidi, ima Jane izvrstno priložnost, da odkrije morilca in pomaga odvrniti sumničenja na to, da je storilka njena varovanka.

Pripoved odlikuje napeta zgodba in izvrsten preplet političnih dogodkov v Združenih državah v začetku 20. stoletja, ki bi lahko bili morebitni motivi za umor: anarhistične organizacije, porajanje delavskega gibanja in sindikatov, neusmiljeno zlorabo nižjih slojev in otrok ter krčevito ščitenje lastnih interesov visoke družbe.

Prvi roman iz serije kriminalk z glavno junakinjo Jane Prescott je avtoričin prvenec, ki mu sledi roman Smrt Novoameričanke.

Dimenzije14 × 21.5 cm
Avtor

Fredericks Mariah

Izšlo

Jezik originala

Angleščina

Vezava

Trda vezava, Žepna

Obseg

254 strani

Prevajalec

Tanja Rojc

Založba

Založba Meander

Žanr

kriminalni roman, zgodovinski roman