AGATHA RAISIN IN USODNA PITA

Agatha Raisin je lastnica agencije za odnose z javnostjo. Odloči se za predčasno upokojitev in se preseli v idilično angleško vasico Carsley. Ker se želi bolj vključiti v vaško okolje, se odloči, da se bo udeležila tekmovanja v peki pit. Čeprav še nikoli ni spekla ničesar, ne pusti, da bi jo to oviralo in pito kupi v londonski delikatesi. Agatha ne zmaga, še več, sodnik se znajde mrtev in izkaže se da je bila njegova zadnja jed prav Agathina pita. Tako se nedolžno tekmovanje v peki pit sprevrže v lov na morilca.

12,9527,95

Počisti

Idilična angleška vasica Carsely premore nekaj trgovin, šolo, policijo in knjižnico; njene hiške so starodavne, zgrajene iz zlatkastega cotswoldskega kamna in krite s slamo. Natanko tako hiško si je Agatha Raisin silno želela še od otroštva. S trdim delom v svojem podjetju ji je uspelo: kupila si je hiško in se odločila za zgodnjo upokojitev ter se iz Londona umaknila na podeželje.

Vaščani jo prijazno sprejemejo, to je pa tudi vse. Ko sprevidi, da je površna prijaznost vse, kar so ji namenili, se odloči, da jim bo pokazala, kdo je: prijavi se na krajevno tekmovanje v peki pit quiche. Še nikoli v življenju ni spekla quiche, pa tudi česa drugega ne: njena hrana prihaja iz restavracije ali mikrovalovke. Toda častihlepje ji ne da miru, zato v londonski delikatesi kupi slastno špinačno pito in se z njo prijavi na tekmovanje. Še več: možakarja, ki vsako leto ocenjuje pito, in njegovo ženo povabi na drago večerjo, ozračje pa ni ne prijetno ne obetavno.

Dimenzije14 × 21.5 cm
Avtor

Beaton M.C.

Izšlo

Jezik originala

Angleščina

Obseg

224 strani

Prevajalec

Nina Cedilnik Frua

Vezava

Trda vezava, Žepna

Založba

Giks ed

Žanr

Kriminalke, Prijazne kriminalke

Zbirka

Agatha Raisin, Nero