Strip

JEKLENI ALKIMIST 1

9,95

1. knjiga

Brata Elric sta kot mlada alkimista poskusila  obuditi v življenje mrtvo mamo in s tem zagrešila med alkimisti strogo prepovedani, nepopisni zločin človekotvorjenja. Za svoj neuspeli poskus sta plačala visoko ceno: starejši Edward je ostal brez roke in noge, ki ju je kasneje nadomestil z jeklenima protezama, mlajši Alphonse pa jo je odnesel še precej huje. Edino upanje, da si povrneta telesi, jima vliva legenda o kamnu modrosti, fantastičnemu ojačevalcu moči, zato ga namenita poiskati. A pot do njega je težka in polna nevarnosti, tako da je pred njima prava epska pustolovščina!

Avtor

Hiromu Arakawa

Ilustrator

Arakawa Hiromu

Prevajalec

Eva Kovač

Založba

Graffit

Podnaslov

Lik

Jekleni Alkimist

Zbirka

Jekleni Alkimist

Izšlo

Obseg

186 strani

Vezava

Brošura

Jezik originala

Japonščina

Naslov Izvirnika

Serija

Končno smo dobili prvo pravo manga uspešnico v slovenskem prevodu. Jekleni alkimist je večkrat nagrajena serija, ki si je pridobila kultni status in velja za mojstrovino japonskega stripa.

Brata Edward in Alphonse sta v svojih rosnih letih z alkimijo želela povrniti  v življenje izgubljeno mati. Vendar je zaradi neuspešnega tvorjenja Edward izgubil levo nogo in brata Alphonsa. v zameno za desno roko je komaj pretvoril dušo brata in jo privezal na oklep. Navkljub uspehu pa je za to moral plačati preveliko ceno. Tako sta si brata prisegla, da si bosta vse povrnila nazaj …