Strip

JEKLENI ALKIMIST 3

9,95

3. knjiga

Potem, ko jima je v domačem kraju najboljša prijateljica iz otroštva obnovila poškodovane in uničene jeklene dele telesa, sta se brata Elric odpravila v prestolnico. V tamkajšnji centralni knjižnici naj bi bila namreč skrita formula kamna modrosti, vendar brata nista edina ju lahko na poti tja prehitita skrivnostneža Lust in Gluttony. Kdo bo prišel prej? In kakšna je skrivnostna sestavina kamna modrosti, ki je še bolj strašljiva kot bitji, ki ga varujeta?

Avtor

Hiromu Arakawa

Ilustrator

Arakawa Hiromu

Prevajalec

Eva Kovač

Založba

Graffit

Podnaslov

Lik

Jekleni Alkimist

Zbirka

Jekleni Alkimist

Izšlo

Obseg

186 strani

Vezava

Brošura

Jezik originala

Japonščina

Naslov Izvirnika

Serija

Končno smo dobili prvo pravo manga uspešnico v slovenskem prevodu. Jekleni alkimist je večkrat nagrajena serija, ki si je pridobila kultni status in velja za mojstrovino japonskega stripa.

Brata Edward in Alphonse sta v svojih rosnih letih z alkimijo želela povrniti  v življenje izgubljeno mati. Vendar je zaradi neuspešnega tvorjenja Edward izgubil levo nogo in brata Alphonsa. v zameno za desno roko je komaj pretvoril dušo brata in jo privezal na oklep. Navkljub uspehu pa je za to moral plačati preveliko ceno. Tako sta si brata prisegla, da si bosta vse povrnila nazaj …