Mladinske

JE DANES ŽE VČERAJ?

17,95

Zakaj je treba poznati zgodovino? Zakaj je zgodovina tako dolgočasna? Kaj je bilo pred letom nič? So zgodovinarji detektivi? Ali zgodovino ustvarjajo samo moški? Ali je res, da zgodovino pišejo zmagovalci? Kaj bodo o nas rekli v prihodnosti?

Kakšen je smisel zgodovine in komu je sploh namenjena? Knjiga ponudi mladim bralcem nov pristop k zgodovini, ne razlaga le pomembnih zgodovinskih dogodkov, temveč pojasni koncept »prej in potem«, kaj je kolektivni spomin, pomen zanesljivih virov …
“Raziskovanje” preteklosti postane vznemirljiva zgodba.
Zgodovino predstavi v jasnem, lahko razumljivem jeziku; sproščeno in obogateno z anekdotami, zanimivostmi, ilustracijami in stripi. Otroke vodi k spoznanju, da so človeška bitja, sposobna razlikovati med dejstvi in domnevami in tako ustvarjati prihodnost.

Avtor

Federico Taddia, Fruno Maida, Pierdomenico Baccalario

Obseg

144 strani

Prevajalec

Karmen Filipič

Starost

9 – 14

Založba

Založba Grlica

Ilustrator

Petrazzi Claudia

Zbirka

15 vprašanj

Vezava

Trda vezava

15 vprašanj

Zbirka 15 VPRAŠANJ je sodobna enciklopedija za otroke in mladostnike, ki želijo razumeti sedanjost in se pripraviti na prihodnost. Cilj enciklopedije je ozaveščati otroke o svetu, ki jih obdaja, jim dati orodja za razumevanje ter jih spodbuditi k razmišljanju in rasti. Zaradi sproščenega podajanja in preprostega jezika bodo otroci in odrasli postali dobri poznavalci obravnavanih tem, še preden se bodo zavedeli.

Obravnavane vsebine so zaupane največjim strokovnjakom s posameznih področij pod vodstvom dveh izkušenih avtorjev številnih knjig za otroke in mladino, ki sta poskrbela za neposreden, jasen in zabaven jezik.