Leposlovje

ENA NIČ ZA LJUBEZEN

26,00

Nell je Angležinja, ločenka s skoraj odraslim sinom, ki že dolga leta živi v Ljubljani. Njeno sorodstvo, ki ga v stilu starih avtokratskih monarhov vodi precej pregnana teta Jessica, je razvejano po vsem svetu. Vsako leto se zberejo na družinskem srečanju, kjer teta izbere najljubšega sorodnika,s katerim se vse leto ukvarja – ali bolje rečeno, se svojevoljno vpleta v tuje življenje.

Tokrat vzame na piko Nell. Z nenehnim pošiljanjem raznih sorodnikov v Slovenijo ji pomaga prebroditi ločitveno krizo. Kot zadnjega ji pošlje priženjenega nečaka Micka – novinarja. S to potezo želi » ubiti dve muhi na en mah«. Upa , da bo Mickova možata privlačnost Nell prebudila iz otopelosti, v katero je žalostno zapadla po ločitvi, obenem pa želi nečaka skriti pred morilci. Prikrila mu je namreč, da mu nekdo grozi s smrtjo.

Medtem, ko se Nell in Mick trudita potlačiti medsebojno privlačnost, jima Jessica vestno meša štrene. Napetost med njima doseže višek na družinskem snidenju na Cipru. Mick pobegne v Pariz, kjer ga prvič napadejo, Nell pa se, prepričana v konec njune romance, vrne v Slovenijo. Toda oba podcenjujeta tetino zvijačnost.

Dimenzije 14 × 21,5 cm
Avtor

Štiglic Nejka

Izšlo

Obseg

251 strani

Vezava

Trda vezava

Založba

Založba Meander

Žanr

Romantika, Ženski roman