Otroške

DINOZAVRI PRED MRAKOM

19,95

Grafični roman

Janezek in Anica sta se igrala v gozdu v bližini doma, ko sta odkrila hišico na drevesu – polno knjig! Med njimi je bila tudi knjiga o dinozavrih in Janezek si jih je zaželel videti žive v njihovem okolju. V trenutku, ko je izrekel željo, je hišico zajel močen vrtinec in jo skupaj z Janezkom in Anico odnesel v obdobje dinozavrov. Začudena sta začela raziskovati novo okolje in naletela na številne dinozavre. Ko pa jima je pot prekrižal rjoveči tiranozaver, sta se pognala v beg. Šlo je za las, a sta se še pravočasno zatekla v hišico na drevesu. Toda, kako naj se zdaj vrneta domov? In to pravočasno za večerjo!

Grafična priredba Dinozavrov pred mrakom sledi izvirnemu besedilu, a velik del zgodbe pripovedujejo ilustracije Kelly in Nichole Matthews. K preglednosti prispevajo kratka, lepo organizirana poglavja, od katerih se vsako konča na vrhuncu in s tem vabi k nadaljevanju branja.

Teža Ni na voljo
Podnaslov

Avtor

Osborne Mary Pope

Založba

Založba Grlica

Ilustrator

Matthews Kelly, Nichole Matthews

Prevajalec

Tanja Rojc

Izšlo

Vezava

Trda vezava

Obseg

164 strani

Zbirka

Čarobna hišica na drevesu: grafični roman

Čarobna hišica - grafični roman

Grafične priredbe knjig iz zbirke Hišica na drevesu so namenjene otrokom vseh starosti, ki pri branju potrebujejo slikovno spodbudo. Olajšale bodo vstop v branje otrokom, ki šele spoznavajo abecedo in pomagale nastajajočim bralcem pri gradnji njihove bralne samozavesti. Knjige s privlačno barvito podobo takoj prebudijo zanimanje in bodo po priljubljenosti morda celo prehitele prvotno zbirko Hišice na drevesu, ki je s črno-belimi ilustracijami in obsežnejšim besedilom že namenjena samostojnim bralcem.

Knjige iz zbirke