Mladinske

ALI DREVESA GOVORIJO?

17,95

Kaj so rastline? Ali se med seboj sporazumevajo? Se rastline premikajo? Ali se med seboj razumejo? Kako dolgo živijo? Ali rastline živijo tudi v morju in vesolju? Kako smo spoznali, katere rastline so užitne? Kaj se lahko od njih naučimo? Ali lahko izumimo pilotske rastline?

Odgovore na ta in številna druga vprašanja boste našli v knjigi, ki je v celoti posvečena rastlinam. Te so sestavni del našega vsakdana in se na svoj način sporazumevajo, se ljubijo, sovražijo in navdušujejo. Uporabljamo jih na najrazličnejše načine, vendar niso tu, da bi nam služile. Prav nasprotno: ljudje smo tisti, ki jih potrebujemo. Vsak prebivalec Zemlje na dan porabi približno 0,9 kg kisika in polovica kisika, ki je na voljo na našem planetu, izvira iz dela dreves. Torej brez rastlin absolutno ne moremo živeti, od njih je odvisna tudi naša prihodnost. Reševanje rastlin je reševanje nas samih. Zato jih moramo varovati in skrbeti zanje.

Avtor

Federico Taddia, Fruno Maida, Pierdomenico Baccalario

Obseg

144 strani

Prevajalec

Karmen Filipič

Starost

9 – 14

Založba

Založba Grlica

Ilustrator

Petrazzi Claudia

Zbirka

15 vprašanj

Vezava

Trda vezava

15 vprašanj

Zbirka 15 VPRAŠANJ je sodobna enciklopedija za otroke in mladostnike, ki želijo razumeti sedanjost in se pripraviti na prihodnost. Cilj enciklopedije je ozaveščati otroke o svetu, ki jih obdaja, jim dati orodja za razumevanje ter jih spodbuditi k razmišljanju in rasti. Zaradi sproščenega podajanja in preprostega jezika bodo otroci in odrasli postali dobri poznavalci obravnavanih tem, še preden se bodo zavedeli.

Obravnavane vsebine so zaupane največjim strokovnjakom s posameznih področij pod vodstvom dveh izkušenih avtorjev številnih knjig za otroke in mladino, ki sta poskrbela za neposreden, jasen in zabaven jezik.